Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Майборода Ю.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Майборода Ю.В. 
Дослідження витрат енергії на сколочування вершків у масло з метою інтенсифікації процесу та розрахунку обладнання: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Ю.В. Майборода ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 20 с.: рис., табл. — укp.

З метою одержання об'єктивних даних, необхідних для обгрунтування режимів сколочування вершків, визначено питомі витрати енергії залежно від технологічних чинників та гідромеханічних параметрів. Визначено оптимальні співвідношення енергетичних і технологічних параметрів, що дає змогу одержати відповідну ефективність процесу сколочування та мінімальні відходи жиру у маслянку. Установлено залежність енерговитрат на сколочування вершків та їх дисперсних характеристик. Одержано емпіричні рівняння питомих витрат енергії у взаємозв'зку з часткою кристалічної фази в жирі вершків, а також жирністю вершків. У критеріальному вигляді наведено рівняння, що описує процес сколочування вершків у апаратах з мішалками. Розроблено методику розрахунку потужності приводу циліндра сколочування масловиготовлювача безперервної дії та рекомендації для уточнення технології виробництва масла за даним методом. Визначено, що застосування рекомендованих параметрів даного процесу дає змогу знизити питомі витрати енергії на збивання на 20 - 25 %, інтенсифікувати процес і одержувати готовий продукт гарантованої якості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02 +
Шифр НБУВ: РА328440

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського